Gå till innehåll
Varbergs Bordtennisklubb
Varbergs Bordtennisklubb

Klubbresa med guldkant

Resultat från Sundaspelen

Vårens klubbresa gick till ’Sundaspelen’ i Svanesund, Orust. Intresset att följa med på resan var stort, 15 spelare från VBTK i olika singelklasser och även lagtävling (Davis Cup) där vi hade förstärkning med två spelare från Sibbarp. 21 personer, inklusive våra båda coacher (Frippe och Kasja) och ngn supporter, bordade en stor buss med chaufför. Efter en mindre frall-frukost ombord var vi framme i god tid och kunde förbereda för tävlingen. Det var tydligen en bra start på dagen då denna uppladdning resulterade i pallplatser i samtliga klasser (utom max750), se summering av placeringar längst ner i detta inlägg.

Ett mycket lyckat arrangemang som högst troligt kommer fortsätta i någon form nästa säsong!


Några reflektioner och observationer från våra coacher:

Från Kajsa:

Väldigt kul att se en sån fin klubbkänsla det blir av en sån här resa tillsammans. Spelarna sa idag på träningen att det var så kul med en sån här resa och det gör vi gärna fler gånger. Härligt att se som tränare att spelarna utvecklas hela tiden och vill lära nytt och efter ha varit med som coach är det mycket lättare att se vad spelarna behöver träna mer på för att ta nästa steg i sin utveckling. Grymt jobbat alla spelare.

Hälsningar Kajsa


Från Frippe:

Söndagen den 2 april kl 05:45 "vallade" Daniel Kvennefelt in ett gäng morgonpigga??? ungdomar i en hyrd buss för transport till Svanesund på Orust där Sundaspelen 2023 skulle spelas. Kl 06:00 stannade bussen vid Varberg Norra där Tobias, Kajsa, Edvin och Rikard gick på bussen och slutligen klev Frippe på vid Klovstens pendelparkering i Kungsbacka. Efter en mycket lugn och stillsam resa anlände bussen till Ängåssskolans idrottshall i Svanesund redan kl 07:45, alltså i god tid för en rejäl uppvärmning. Vårens klubbresa hade startat planenligt. Ganska snart var det rött och svart vid nästan varje bord och coacherna började planera dagen, ingen helt enkel uppgift med femton Varbergare i hallen. Dessutom hade två gäster också smugit sig med på bussen, Sten-Inge Aronsson och Mikael Andersson från Sibbarp så det var en del att hålla koll på.

Kl 09:00 började singelklasserna; Max 500, Max 750, Max 1250 och Max 1750. Tävlingsdebutanterna Jack Nylin, Vidar Ljungblom och Rikard Ansebor spelade Max 500 och imponerade med stabilt spel vilket slutade med semifinal för Vidar och final för Jack. En final som blev en riktig nagelbitare där Jack efter att haft fem matchbollar i femte set till slut förlorade med 15-13. En strong insats av Jack i sin första individuella tävling.

I Max 750 deltog Simon Andersson, Jack Oom, Edvin Wegeland och Gustav Kvennefelt. Jack, Edvin och Gustav gick vidare från poolspelet men tyvärr fick Gustav och Jack mötas i första slutspelmatchen, en match som Gustav vann. I kvartsfinalerna förlorade sedan Gustav och Edvin, båda två mot Kungälvsspelare.

I Max 1250 representerades Varbergs BTK av sex spelare; Daniel Kvennefelt, Tobias Wegeland, Elliot Sjögren, Oscar Larsson, Love Englén och Tomoki Andersson. Dessutom deltog Mikael Andersson. Efter många välspelade matcher var fyra av sex i slutspel och väl där blev det mer underhållning. Framför allt från Love som var på spelhumör och bjöd på några konstbollar i svåra lägen. Den mest minnesvärda bollen var nog en "snake" på matchbollen i kvartsfinalen mot Arvid Gustafsson-Åmark från Mölndal som slog ett stort hål i luften på Loves "snake". Det var verkligen en avslutningsboll i publikens smak. Love fortsatte med att vinna mot klubbkompisen Oscar i semifinalen och i finalen väntade Tobias Wegeland som i en mycket jämn och välspelad femsetare i sin semifinal slog ut Tomoki Andersson. Finalen vanns av Love i tre raka set.

I Max 1750 spelade Casper Läräng, Sten-Inge Aronsson och Ludvig Sköld. Efter övertygande spel vann Ludvig sin pool men han var tyvärr den ende som gick vidare till slutspel. Ludvig visade upp ett riktigt starkt försvarsspel och vann kvartsfinal och semifinal ganska behagligt. I finalen blev det en repris på poolfinalen mot Jonas Boquist från Kungälv, en spelare som bjöd på många publikfriande bollar. Det blev en sevärd match som en taktisk "Ludde" till slut vann i tre raka set.

Efter singelspelet hann coacherna med en kopp kaffe och en halv macka innan lagspelet drog igång. Det var tvåmannalag som gällde och de 24 deltagande lagen delades in i tre divisioner med åtta lag i varje division. Sten-Inge spelade i division ett ihop med "Ludde" och de tog sig till final där Mattias Berntsson och Ralph Pettersson från Svanesund blev för svåra. I division två blev det en ren Varbergsfinal, ja om vi räknar Mikael, Tomokis pappa, som Varbergare så var det så. Finalen blev en stenhård batalj där Oscar och Love lyckades knipa en riktigt jämn dubbelmatch vilket till slut blev avgörande. I division tre blev det också ett segrande Varbergslag. Daniel och Tobias vann en promenadseger och skall man vara riktigt ärlig så skulle de ha spelat i division två.

Helt plötsligt var det så dags prisutdelningar för Max 1250 och för lagtävlingarna. Det är märkligt vad tiden rusar förbi när man har det trevligt, ja så var det verkligen i Svanesund den här söndagen. Kl 16:50 avgick bussen tillbaka mot Varberg med ett gäng nöjda och trötta pingislirare som definitivt kommer att åka på fler klubbresor.

Vid tangentbordet
Frippe


Sammanfattning av placeringar:

Max500:

Jack Nylin, 2:a

Vidar Ljungblom, 3:a

Max1250:

Love Englén, 1:a

Tobias Wegeland, 2:a

Oscar Larsson och Tomoki Andersson, 3:a

Max 1750:

Ludvig Sköld, 1:a

Lagspel div 1:

Ludvig Sköld/Sten-Inge Aronsson, 2:a

Lagspel div 2:

Love Englén/Oscar Larsson, 1:a

Tomoki Andersson/Mikael Andersson, 2:a

Caspel Läräng/Elliot Sjögren, 3:a

Lagspel div 3:

Daniel Kvennefelt/Tobias Wegeland, 1:a

Lagspel div 3 (B):

Gustav Kvennefelt/Edvin Wegeland, 1:a

Simon Andersson/Jack Nylin, 2:a

Rikard Ansebor/Vidar Ljungblom/Jack Oom, 3:a


Publicerad: 2023-04-11

Senast uppdaterad: 2023-04-11

Författare: Tobias Wegeland

Besöksadress

Boråsgatan 18
43245 Varberg

Postadress

Varbergs BTK - Bordtennis
Boråsgatan 18
43245 Varberg

Kontakta oss

Tel: 0760203544
E-post: varbergsbtk@gmail.co...