Gå till innehåll
Varbergs Bordtennisklubb
Varbergs Bordtennisklubb

Tävlingar under oktober

Resultat från Mölndals Hösttrofé samt Kungsbackaskruven

Under oktober har Varbergs BTK haft deltagare i både Mölndals Hösttrofé och Kungsbackaskriven. I Mölndal hade vi Kajsa med oss som coach och i Kungsbacka var det Frippes tur att coacha.

I Mölndal blev det lite blandad kompott men av deltagarna från Varberg så nådde Erik Jansson (max1350), Elliot Sjögren (max1350), Love Englén (max1350) samt Ingemar Charleson (max1100) 1/8-final.

Familjen Wegeland (Edvin, max750 och Tobias, max1350) fick nöja sig med gruppspel även om Edvin var närmast att gå vidare då han stupade på seträkning.

I Kungsbacka blev det resultatmässigt en väldigt trevlig dag för VBTK. Flera pallplatser kunde kammas hem! Nedan en sammanfattning från coach Frippe från de båda dagarna i Kungsbacka:

Starka prestationer i Kungsbackaskruven

I helgen, 28-29 oktober, arrangerade Kungsbacka BTK återigen sin hösttävling "Kungsbackaskruven". Åtta Varbergare deltog under två dagar och det var många som stod för starka prestationer.

I klassen Max 1500 poäng stod Love Englen för en imponerande insats då han till slut lyckades vinna först en stenhård semifinal mot en "tjollande" Linnéspelare som verkligen testade Loves psyke och sedan vinna en välspelad final mot Simon Bengtsson från Halmstad. Erik Jansson spelade också bra pingis och tog sig till semifinal där han förlorade mot Simon Bengtsson trots att han vann andra set med 11-0. Eriks forehand fungerade riktigt bra. Caspian Göransson blev trea i sin pool.

I Max 700 poäng imponerade Edvin Wegeland med taktiskt vårdat spel. Först vann han tre matcher klart i poolen och sedan vann han två matcher i slutspelet innan han i semifinal stötte på patrull mot Philip Genlöv-Hägersten från Kungsbacka BTK.

På eftermiddagspasset ställde fem Varbergare upp i klassen Max 1250 poäng och alla fem tog sig till slutspel!!! Det var Tobias Wegeland, Caspian Göransson, Oscar Larsson, Love Englen och Erik Jansson. Första omgången av slutspelet inleddes med segrar för allihopa och därefter förlorade Tobias mot en lurig materialspelare och Oscar mot en vänsterhänt pennskaftsspelare. Denne "pennskaftare" var i omgången efter på vippen att slå ut Erik Jansson i kvartsfinal men Erik visade prov på starkt psyke och vände till slut till vinst i en femsetare. När det var dags för semifinal hade tre av "de våra", nämligen Caspian, Erik och Love tagit sig dit. Love besegrade Hannes Kristiansson från Trollhättan i sin semifinal efter att ha legat under med 2-0 i set och Erik vann mot Caspian i en publikvänlig match med underhållande bolldueller. I finalen var det sedan Love som var starkast och kunde vinna med 3-1 i set. Totalt sett så var det inspirerat spel av Varbergarna i Max 1250 poäng.

På söndagen deltog Daniel Kvennefelt i Max 1750 poäng och sonen Gustav Kvennefelt i Max 800 och Max 900. Daniel hamnade i en tuff pool och lyckades inte ta sig vidare. Det gjorde däremot Gustav i båda sina klasser. I Max 800 tog sig Gustav ända fram till semifinal efter två vinster i jämna slutspelsmatcher. En stark prestation.

Vid tangentbordet

"Frippe" Asklund - Coach

 


 


max 1250
max 1500
max 800
max 700

Publicerad: 2023-10-30

Senast uppdaterad: 2023-10-30

Författare: Tobias Wegeland

Senast ändrad av: Tobias Wegeland

Besöksadress

Boråsgatan 18
43245 Varberg

Postadress

Varbergs BTK - Bordtennis
Boråsgatan 18
43245 Varberg

Kontakta oss

Tel: 0760203544
E-post: varbergsbtk@gmail.co...