Gå till innehåll
Varbergs Bordtennisklubb
Varbergs Bordtennisklubb

Åsa-cupen 20 april

Bra dag för Varbergs BTK!

Förra helgen spelades Åsa-cupen och vi fick med oss en del medaljer hem. Kajsa coachade och Frippe har nedan hjälpt till med att sammanfatta resultaten.

 

Lördag 20 april arrangerades Åsa-cupen 2024 i Åsaskolans idrottshall. Från Varbergs BTK deltog åtta spelare; Gustav och Daniel Kvennefelt, Edvin och Tobias Wegeland, Elliot Sjögren, Casper Läräng, Erik Jansson och Love Englen. Det var flera Varbergare som presterade bra.

Love deltog i Herrar Öppen och blev trea i sin pool så det blev inget slutspel för honom. I Max 800 spelade Edvin stabilt och vann sina matcher i poolspelet. I slutspelet blev det förlust i kvartsfinalen mot Henrik Wintvik från Halmstad. Gustav deltog både i Max 1000 och i Max 1250. I Max 1000 blev det respass i poolspelet och i Max 1250 blev det också respass i poolspelet trots en vunnen match.

Flest spelare från klubben var det i Max 1250 och det blev också en slutsegrare från Varberg i den klassen. Casper Läräng, stärkt av hård padelträning, gick fram som en slåttermaskin och var ofin nog att först i semifinal slå ut träningskompisen Elliot Sjögren och sedan i finalen vinna mot rutinerade Daniel Kvennefelt. Det blev alltså storslam för Varbergs BTK i den klassen med tre spelare på prispallen; Casper, Daniel och Elliot. Dessutom tog sig Tobias Wegeland till åttondelsfinal medan Gustav Kvennefelt åkte ut i poolen.

I Max 1500 deltog fyra spelare från Varbergs BTK: Erik Jansson, Casper Läräng, Elliot Sjögren och Daniel Kvennefelt. Daniel, Casper och Elliot tog sig inte vidare från poolspelet men det gjorde Erik som i slutspelet imponerade stort. Via klara segrar tog sig Erik till final där han mötte Isac Siljan från Halmstad. Det blev en stenhård final där Erik efter att ha varit i underläge med 0-2 i set lyckades vända på steken och vinna de tre sista seten. Hatten av!!!

Vid tangentbordet

Frippe

Publicerad: 2024-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Tobias Wegeland

Besöksadress

Boråsgatan 18
43245 Varberg

Postadress

Varbergs BTK - Bordtennis
Boråsgatan 18
43245 Varberg

Kontakta oss

Tel: 0760203544
E-post: varbergsbtk@gmail.co...