Gå till innehåll
Varbergs Bordtennisklubb
Varbergs Bordtennisklubb

Sundaspelen söndag 28 april 2024

Årets klubbresa

Efter att Ludvig Sköld hade räknat in ett antal morgontrötta Varbergare lämnade klubbens inhyrda buss Varbergs BT-hall kl 05:45 för avfärd mot Svanesund dit säsongens klubbresa gick. Nästa stopp var McDonalds vid Varberg Nord där ytterligare några spelare och coachen Kajsa Andersson steg på. De sista deltagarna plockades upp vid Klovsten i Kungsbacka, däribland klubbens senaste nyförvärv Tommy Myrving, Alice Wågberg, Peter Grahn och Victor Grahn, dock inte helt utan problem då busschauffören inte kunde öppna framdörren. Som tur var ryckte Tommy Myrving in och löste problemet.

Resan gick smärtfritt och bussen stannade utanför Ängåsskolans idrottshall i Svanesund strax efter kl 08:00, alltså gott om tid till uppvärmning och inbollning.

Ganska snart kryllade det av röda tröjor med Varbergsemblem i spelhallen då det var så många som tjugo deltagare från klubben. Kl 09:00 startade alla maxklasser och då blev det full fart för Kajsa och Frippe som var coacher för dagen. Som tur var hjälpte Caspian Göransson till som extracoach under förmiddagspasset eftersom han inte spelade någon maxklass.

Det blev många härliga derbymatcher under förmiddagen, framför allt i Max 750 samt i Max 1250 där inte mindre än sju Varbergare deltog i vardera klassen. Många spelade bra och det blev flera framskjutna placeringar. I Max 750 imponerade Peter Grahn med stabilt och taktiskt spel och tog sig till final där han dock fick se sig besegrad. I Max 2250 var Ludvig Sköld säkerheten själv och gick till final. Det blev en mycket spännande final som Ludde tyvärr förlorade med minsta möjliga marginal, två bollar i femte och avgörande set efter att ha haft egen matchboll vid 10-9. Även Erik Jansson spelade final i sin klass, Max 1750. I den finalen blev det ett oerhört spännande första set som Anders Kullingsjö, Rudalen, till slut vann med 28-26!!! Därefter var det Anders match och Erik fick ge sig i tre raka set.

Efter att de flesta hade ätit lunch startade eftermiddagspasset som utgjordes av divisionsspel. Det innebär att alla anmälda rangordnas efter rankingpoäng och därefter delas in i grupper om åtta spelare där alla möter alla. En mycket trevlig tävlingsform där alla får spela lika många matcher. Av Varbergarna var det flera som höll en hög nivå i divisionsspelet. De som imponerade mest var Casper Läräng som vann sin grupp säkert och Elliot Sjögren som vann ett par jämna matcher för att slutligen bli tvåa i sin grupp.

Divisionsspelet drog ut på tiden så busschauffören tyckte att bussen skulle åka tillbaka till Varberg innan alla matcher var klara men då ryckte Tobias Wegeland ut och förhandlade med chauffören så att alla kunde spela klart sina matcher. Innan det var dags för hemfärd bjöd Svanesunds cafeteria på korv med bröd till hugade spekulanter, ett mycket lovvärt initiativ. Kl 19:30 skulle bussen äntligen åka mot Varberg men då upptäckte Love Englen att hans Stiga-ryggsäck inte fanns i bussen så han fick springa in i idrottshallen och leta. Fem minuter senare var Love tillbaka i bussen med sin ryggsäck. Det var tur att han märkte att den var kvar i hallen, det är ju långt från Varberg till Svanesund!!!

Efter att de flesta sovit en stund på bussen kunde alla konstatera att det hade blivit en riktigt trivsam klubbresa till Sundaspelen i Svanesund även i år. Arrangörerna sköter tävlingen på ett utmärkt sätt så det kan säkert bli en repris nästa år!!!

Vid tangentbordet

Frippe

Publicerad: 2024-05-30

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Författare: Tobias Wegeland

Besöksadress

Boråsgatan 18
43245 Varberg

Postadress

Varbergs BTK - Bordtennis
Boråsgatan 18
43245 Varberg

Kontakta oss

Tel: 0760203544
E-post: varbergsbtk@gmail.co...